Een 3D printer kopen om mee te ontwerpen

Een 3D printer kopen is één van de belangrijkste stappen die je als ontwerper kan zetten. Juist investeren in een printer is een goede optie. Het ontwerpen kan dan op allerlei nieuwe manieren vorm krijgen. Dit is natuurlijk interessant in een branche waar altijd de grenzen opgerekt worden. Alleen al om die reden is het werken met de printer in deze branche ontzettend belangrijk geworden. Dat geldt bovendien ook voor alle soorten ontwerpers. Niet alleen professionele studio’s, maar ook in house ontwerpers kunnen deze voordelen ervaren. Dat is natuurlijk flink interessant om te belichten.

Werken met verschillende materialen
Een belangrijk punt van aandacht bij een 3D printer kopen, is het materiaalgebruik van de printer. Er zijn steeds meer verschillende mogelijkheden. In de meeste gevallen gaat het natuurlijk om bekende plasticsoorten zoals PLA en ABS. Er zijn echter ook wat bijzondere plasticsoorten die door sommige printers verwerkt kunnen worden. Daarnaast is er soms de mogelijkheid om met andere materialen te werken. Voor ontwerpers zijn dit natuurlijk wel belangrijke zaken die veel verschil kunnen maken. Het is goed om het type printer te vinden dat het best past bij de plannen. Zoek dit daarom als eerste uit.

Gemak in gebruik van de printer
Een 3D printer kopen als ontwerper doe je natuurlijk ook op basis van de manier waarop je de printer kan gebruiken. Het gaat jou natuurlijk vooral om het ontwerpen en minder om het printen. In dat opzicht zijn vooral de printers die gemakkelijk in gebruik zijn natuurlijk erg interessant om te hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan printers die kant-en-klaar worden geleverd en de na het aansluiten direct werken. Dit zijn misschien wel de gemakkelijkste modellen. Bovendien zijn er flink veel van op de markt in dit segment. Dit maakt het een interessante optie voor ontwerpers.

De investering kunnen doen
Natuurlijk is het wel goed om te beseffen dat een 3D printer kopen geen geringe investering zal zijn. Het is dus slim om hier wel op voorhand al handig mee om te gaan. Dat doe je bijvoorbeeld door te bekijken welke printers er allemaal binnen je budget passen. Er zijn voor elke prijs wel goede printers te vinden. Het is daarom dus ook slim om even onderzoek te doen naar de prijs en kwaliteit van elk type. Zo kan je de beste investering doen. Daarmee haal je dan ook als ontwerper het meest uit de mogelijkheden.