Een goed voorraadbeheer zorgt voor meer omzet

Als webwinkel kun je er voor kiezen iemand de volledige inkoop van producten te laten doen of dit overlaten aan meer personen. Om er voor te zorgen dat je een zo goed mogelijk voorraadbeheer voert kun je dit ook automatiseren en niet alleen nog maar handmatig laten inkopen. 

Kijk naar de feiten

Als er handmatig besteld wordt betekent dit ten eerste dat er sneller fouten kunnen ontstaan. Geef je bijvoorbeeld als inkoper per ongeluk een verkeerd aantal door dan krijg je of te veel of te weinig producten binnen. Daarnaast wordt bij handmatig inkopen nog wel eens op gevoel besteld in plaats van dat naar de feiten gekeken wordt. Op die manier blijft de voorraad ergens schommelen tussen een minimum en een vastgelegd maximum maar is dit niet altijd even efficiënt te noemen. 

Kies voor een geautomatiseerd systeem

Om ervoor te zorgen dat je voorraad een goede hoogte heeft kun je de inkoop ook automatiseren. Dit wordt reeds gedaan met verschillende systemen maar ook Optiply is er geschikt voor. Heb je als webwinkel reeds een (deels) geautomatiseerd voorraadbeheer dan kan Optiply er mee geïntegreerd worden. Het systeem kan ook op zichzelf staand toegepast worden. 

Voordelen van optimaal voorraadbeheer

Hoewel sommige ondernemers het vaak wat eng vinden om de inkoop te automatiseren is een systeem zoals Optiply heel betrouwbaar. Het wordt namelijk gebaseerd op de data van de inkoop en verkoop van het bedrijf zodat er meteen duidelijk wordt welke producten goed of slecht gaan en wanneer deze juist verkocht worden. Op basis daarvan worden ze dan ook ingekocht zodat je altijd met een optimale voorraad komt te zitten. Dit betekent ook dat je omzet omhoog gaat en je geld overhoudt om aan andere zaken te besteden zoals marketing of de aankoop van nieuwe producten.