Lean management training

Lean management training is een training gericht op management met oog op de methodiek welke bekend is geworden onder de naam Lean. Lean bestaat grotendeels uit vijf basis filosofieën namelijk:

  • Een organisatie dient de wens van haar klant te identificeren en letten op wat de klant van waardevol acht klant en deze in kaar brengen
  • De waardestroom van processen dient in kaar gebracht te worden om verspilling binnen een proces te elimineren. Hierbij helpen de volgende vragen: “Welke activiteit voegt voor de klant direct waarde”, “welke activiteiten voegen geen directe waarde toe maar zijn wel noodzakelijk voor de bedrijfsvoering”. Ook de vragen: “Hoe kunnen activiteiten zonder toevoeging van waarde gereduceerd worden tot een minimum (de activiteiten welke niet direct waarde toevoegen voor de klant) en “Welke activiteit voegt totaal geen waarde toe en hoe kan deze activiteit volledig gestopt worden?
  • De organisatie doet er goed aan een doorstroming creëren van het product of dienst zonder enige onderbreking
  • De organisatie dient overproductie te voorkomen
  • Er moet blijvend een streven zijn naar perfectie

Waar te volgen?

De training is onder andere te volgen bij ‘De werkloods’ te vinden op: dewerkloods.nl

Verdere informatie omtrent lean management trainingen is ook op die site te vinden. Naast de training lean management zijn er ook ander trainingen en cursussen te volgen met oog op leiderschap, teamwerk en coaching.