Een minilening aanvragen doe je makkelijk online

Wil je een minilening aanvragen maar weet je niet goed waar je dit het beste kunt doen of welke aanbieder het beste geschikt is? Kijk dan voordat je een dergelijke lening aanvraagt goed rond welke aanbieders er allemaal zijn en wat de voorwaarden zijn om te kunnen lenen.

Klein gaatje dichten

Je kent het vast wel, zit je net even wat krap en vraagt een vriend je om een weekendje mee op stap te gaan of willen ze met zijn allen een weekje weggaan. Natuurlijk wil jij ook graag mee maar laten de financiën dat niet altijd toe. Voor dit soort situaties waarin je snel wat extra geld nodig hebt en niet kunt wachten tot je salaris overgeboekt wordt kun je prima kiezen voor het afsluiten van een minilening.

Zorg dat je alles bij de hand hebt

Om snel een minilening aan te vragen kijk je het beste eerst even wat je daar voor nodig hebt. Diverse verstrekkers toetsen bij een minilening niet of je kredietwaardig bent maar je dient wel bepaalde documenten te overleggen zoals bijvoorbeeld een geldig legitimatiebewijs en soms ook een loonstrook. Dit geeft de aanbieder meer zekerheid dat je ook terug kunt en gaat betalen. Zorg daarom altijd dat je de nodige papieren klaar hebt liggen als je de minilening aanvraagt zodat het snel gepiept is en je vaak al binnen 24 uur het bedrag dat je wilt lenen op je rekening hebt staan. Dit is ook wel zo handig als het om een kleine lening gaat: juist deze heb je dringend nodig.

Verschillende tijden om af te lossen

Een minilening kan uiteenlopen tussen de 100 en 1500 euro en de aflostijd die je er voor krijgt is ook verschillend. Als het bedrag hoger wordt krijg je meer tijd om de lening af te lossen. De gemiddelde tijden hiervoor liggen doorgaans tussen een paar weken en anderhalve maand. Kijk altijd goed hoe het precies geregeld is en wat voor jou het beste uitkomt. Als je bijvoorbeeld binnen drie weken terugbetaalt en je dan juist je salaris gehad hebt is dat ook makkelijker om te kunnen doen.