Mirrors

Ooit in een spiegel van hout gestaan die jou probeert te vermoorden? Nee, ik gelukkig ook niet. Helaas kan ik niet hetzelfde zeggen over Kiefer Sutherland, die Ben speelt in de horrorfilm Mirrors.

Verhaallijn

*Spoileralert*

Ben Carson is een ex-rechercheur, die is ontslagen doordat zijn alcoholisme ertoe leidde dat hij een tijdens zijn werk een man doodschoot. Hierdoor is zijn huwelijk ook op de klippen gelopen en woont hij nu tijdelijk bij zijn zus, Angie. Na 3 maanden nuchter te zijn, begint Ben een nieuwe baan als nacht beveiliger voor een warenhuis dat jaren geleden gedeeltelijk is afgebrand.

Echter lijkt het alsof dit warenhuis bezeten is. Ben ziet verschillende dingen in de spiegels van het warenhuis, zoals handafdrukken en reflecties van dingen die er niet zijn. De hallucinaties worden weggewuifd als bijwerkingen van de medicatie die Ben slikt als gevolg van zijn alcoholisme. Dit blijft zo totdat Ben’s zus Angie gruwelijk wordt vermoord door haar eigen spiegelbeeld. Ben komt hierdoor op de conclusie dat de spiegels in het warenhuis je dingen laten zien / doen die je zelf niet onder controle hebt.

Erg tof

Als reactie hierop, probeert Ben de spiegels in het warenhuis te vernietigen, maar tevergeefs. Wel ontdekt Ben dat het warenhuis is gebouwd op een vroeger psychiatrische ziekenhuis. Ben besluit hier onderzoek over te doen en stuit op de volgende naam “Anna Esseker”, een meisje dat om zou zijn gekomen bij een massale zelfmoordactie maar in werkelijkheid nog leeft. Ben vindt Anna en komt erachter dat zij destijds was bezeten door een demon, die haar nog steeds willen bezitten.

Radeloos en vastbesloten om zichzelf en zijn familie te redden, neemt Ben Anna mee terug naar het warenhuis. Hier wordt Anna opnieuw bezeten en het lukt Ben om Anna te doden door het warenhuis op te blazen. Ben probeert wanhopig het warenhuis zelf te ontsnappen maar wordt bedolven onder het puin. Wanneer hij zichzelf hieruit trekt en naar buiten loopt, merkt hij op dat niemand op hem reageert. Al snel komt hij erachter dat alles in spiegelbeeld is en dat hij zijn eigen reflectie niet kan zien. Dit laat hem realiseren dat hij om is gekomen bij de explosie en dat hij is opgesloten in de spiegelwereld.