Opleiding bhv instructeur

opleiding bhv instructeur

Een opleiding bhv instructeur vind je maar op een zeer select aantal plekken in Nederland. Eén daarvan is G4S veiligheidstrainingen. En daar zijn zij dan ook trots op. Een opleiding bhv instructeur leidt je op tot instructeur bedrijfshulpverlening. Dit is een opleiding vanuit het NIBHV dat gecertificeerd en dus ook erkend is. Er zijn twee varianten van de opleiding bhv instructeur bij G4S veiligheidstrainingen. Het halen van één van deze opleidingen maakt jou dus een gecertificeerde bhv instructeur. Het gaat om de opleiding tot instructeur BHV Eerste Hulp en instructeur BHV Brandbestrijding & Ontruiming. 

BHV Eerste Hulp of BHV Brandbestrijding & Ontruiming

In het kort wordt dat aangeduid als BHV EH en BHV BO. Voordat je een opleiding bhv instructeur kunt doen, heb je al twee diploma’s nodig. Allereerst is dat het diploma BHV of NIBHV. Je kunt deze behalen met een opleiding van slechts twee dagen. Daarnaast heb je het diploma Ploegleider NIBHV nodig. Ook deze opleiding duurt twee dagen. De BHV opleiding kun je in kortere tijd afronden wanneer je kiest voor het e-learning programma. NIBHV is een keurmerk waarmee de kwaliteit van de veiligheidscursussen wordt aangeduid. 

opleiding bhv instructeur

NIBHV gecertificeerde trainingen

Bij G4S veiligheidstrainingen kun je dus een opleiding bhv instructeur volgen. Wanneer je deze naar voldoening afsluit, ontvang je een NIBHV gecertificeerd diploma voor bhv instructeur. Dit kan dus voor Brandbestrijding & Ontruiming of voor Eerste Hulp. Deze twee termen spreken vrij voor zich. De opleiding BHV BO gaat voornamelijk over noodsituaties in geval van brand en richt zich op communicatie, waar de opleiding BHV EH meer over ongevallen in noodsituaties gaat en het verlenen van hulp.