PDB voor op je cv

Een PDB, ofwel een praktijkdiploma boekhouden, haal je bij Fabius in 28 weken. Gedurende 28 weken heb je iedere week één les om je klaar te maken voor het examen. Hierna haal je je PDB. Je hebt dan een MBO diploma voor PDB. Tijdens de opleiding PDB leer je over financieel administratieve en bedrijfseconomische processen. Dit is waardevolle kennis die in veel bedrijven gewaardeerd en gevraagd wordt. Je kunt de opleiding PDB volgen op verschillende locaties in Nederland. Bovendien kies je zelf of je die ene lesdag in de ochtend of in de avond wil volgen.

De invulling van de opleiding

De opleiding PDB bestaat uit drie onderdelen. De eerste twee onderdelen duren 9 weken en het laatste onderdeel duurt 10 weken. De eerste negen weken staan in teken van kostencalculatie. Vervolgens worden er negen lessen besteed aan financiering. Tot slot volg je tien weken aan bedrijfsadministratie. Zo zijn de 28 weken ingedeeld. De lessen die je in de ochtend kunt volgen, beginnen om 9 uur. Wie in de avond les wil volgen, start om 19 uur. De lessen duren 3 uur. Op welke dag je les is, verschilt per locatie.

Locatie, betaling en slagingspercentage

Er is vast een locatie bij jou in de buurt om de opleiding PDB te volgen. Er zijn bij Fabius namelijk meer dan 50 leslocaties. Je betaalt voor de opleiding PDB en het lesmateriaal één prijs. Het examen wordt verzorgd door de Associatie voor Examinering en hier betaal je hen apart voor. Je kunt de kosten voor de opleiding ook in termijnen betalen. Behalve lesdagen, zul je ook huiswerk moeten maken. Het slagingspercentage voor de opleiding PDB ligt bij Fabius een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde. Je vindt hier alle informatie.