Rouwboeket bestellen: 3 tips

rouwboeket bestellen

Een rouwboeket bestellen vinden we vaak nogal lastig. Waar moet je nu precies voor kiezen? Om je hierbij te helpen geven we je in dit artikel drie handige tips.

rouwboeket bestellen

Tip 1: Geef het een personal touche

Het is natuurlijk heel mooi als het rouwboeket ook iets zegt over de overledene. Zo kun je bijvoorbeeld bloemen uit de tuin van deze persoon toevoegen of kiezen voor zijn of haar favoriete bloemen.

Tip 2: Kies een goede bloemist

Bloemisten zijn vaak ook wel gespecialiseerd in rouwboeketten. Zij kunnen ook met je meedenken over de kleuren en het nog persoonlijker maken. Zo zullen ze jou misschien vragen stellen over de persoon, zodat ze te weten komen welke bloemen bij hem of haar zouden passen. Omdat het samenstellen van een rouwboeket zo emotioneel en persoonlijk is, is het wel aan te raden om te kiezen voor een bloemist met wie je een klik voelt.

rouwboeket bestellen

Tip 3: Bepaal welke vorm je wilt

Rouwboeketten zijn in verschillende vormen te verkrijgen. Een kransvorm wordt vaak gebruikt voor op de kist en een boeketvorm om in een vaas te plaatsen. Je zou ook nog kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een hartvorm of een druppelvorm.