Tips voor de winterschoonmaak

We spenderen door de huidige pandemie meer tijd thuis dan ooit  tevoren. Dit zorgt dan ook voor een massale opruimkoorts bij veel mensen thuis. Hoe lekker is het ook om in een opgeruimd huis te wonen? Zeker omdat je het grootste gedeelte van je dag thuis moet doorbrengen geeft een opgeruimd huis rust. Met de koude winterperiode in aankomst is een grote opruimbeurt een terugkomend fenomeen. Maak het jezelf gemakkelijk en huur een aanhanger in de buurt, zoals bij aanhanger huren eindhoven. Zo kan je de spullen die je niet meer wilt gelijk wegbrengen en begin je je week in een opgeruimd huis. Meer tips om je huis op te ruimen vind je in deze blog.

Haal alles tevoorschijn

Om inzicht te krijgen in de spullen die je al hebt is het belangrijk om alles tevoorschijn te halen. Ga je bijvoorbeeld je kledingkast onder handen nemen, haal dan al je kleren uit de kast en leg ze ergens anders neer. Hetzelfde geldt voor je keukenkastjes, begin met alles er uit te halen. Op die manier heb je overzicht over wat je hebt. Spullen die je dubbel hebt of niet meer gebruikt pik je er zo gemakkelijk tussenuit. De spullen die je nog wel wil houden leg je op een vaste plek neer. 

Weggooien, geven of hergebruiken?

Nadat je alles wat je niet meer nodig hebt apart hebt gelegd kun je gaan nadenken wat je met deze spullen wil. Doe je er iemand anders een plezier mee? Breng het dan naar de kringloopwinkel of probeer het te verkopen. Spullen die niet meer bruikbaar zijn breng je naar de vuilstort. Sommige dingen kun je gemakkelijk hergebruiken met wat creativiteit. Een shirt dat je niet meer draagt kun je bijvoorbeeld verknippen zodat het een leuk hemdje wordt. 

Wegbrengen

Je hebt nu een stapel spullen die je weg zal moeten brengen naar de afvalstort of de kringloopwinkel. De makkelijkste manier om dit te doen is door het huren van een aanhanger. In Overijssel kun je goedkoop een aanhanger huren bij aanhanger huren zwolle. Zo hoef je maar een rit te maken en ben je gelijk van je oude spullen af.