Veiligheids-trainingen van G4s

Veiligheids-trainingen

Ik heb met voor mijn werk verdiept in veiligheids-trainingen. Mijn werkgever vindt veilig werken belangrijk en bovendien ben je als bedrijf verplicht om je interne bedrijfshulpverlening goed te regelen. Hiervoor hebben wij, net zoals veel andere bedrijven, bedrijfshulpverleners, ook wel BHV-ers genoemd.

Veiligheids-trainingen op verschillende trainingslocaties in Nederland

Veiligheids-trainingen Deze BHV-ers zijn werknemers die een BHV training hebben gevolgd en daar en certificaat hebben behaald. Voor deze veiligheids-trainingen ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij de marktleider op dit vlak: G4s. Wat ik erg prettig vond is dat er verschillende trainingslocaties zijn. Op mijn werk hebben we verschillende vestigingen door heel Nederland en zo konden de verschillende bhv-ers de training volgen bij hen in de buurt. We hebben nog een in-company training overwogen, dat kan namelijk ook bij G4s maar dit was uiteindelijk de meest praktische oplossing. Ook omdat we de cursustijden in overleg konden bepalen. Dit zorgt er voor dat we de trainingen goed in de werkroosters konden aanpassen.

Toegankelijke trainingen met waarheidsgetrouwe praktijkoefeningen

De cursussen worden op een toegankelijke manier gegeven waarbij praktijksituaties worden nagebootst. De nadruk van de BHV cursus ligt bijvoorbeeld op het uitvoeren van levensreddende handelingen, het bestrijden van brand, alarmeren en ontruimen en communicatie. De basiscursus duurt 2 dagen en daarna gaan onze bhv-ers elk jaar terug voor een herhalingscursus van een dag om de vaardigheden weer even te oefenen en de kennis te updaten. Juist omdat het vaardigheden zijn die je niet dagelijks gebruikt en vaak ook helemaal niet, is het wel belangrijk om te blijven herhalen. Mocht er dan iets gebeuren dan is de kennis direct weer paraat en actueel.

Snel en voortvarend handelen kan levens redden, ook op de werkvloer. En daarom zijn wij erg tevreden met de veiligheids-trainingen van G4s. Ben jij ook op zoek naar een BHV of EHBO cursus? Kijk dan voor meer informatie op de website van G4s.