Veterschoenen heren, de geschiedenis

Veterschoenen heren zijn er al eeuwen. Duizenden jaren geleden zagen de schoenen er anders uit dan nu. Toch zijn er nog opvallend veel overeenkomsten. In het begin werd de schoen alleen gemaakt op basis van functionaliteit. Bescherming tegen de kou was de eerste prioriteit. veterschoen heren

Functionaliteit

Mode is een luxe verschijnsel. Als je enig zorg is ‘overleven’, dan maakt het je niet meer zo uit hoe je schoenen eruit zien, zolang je maar warme voeten hebt. De eerste schoenen werden dan ook gemaakt om de voeten te beschermen tegen kou, vuil, en scherpe steentjes en dergelijke op de grond. Prehistorische schoenen werden van leer gemaakt en bijeengehouden door middel van een veter. In dat opzicht is er nog niet veel veranderd.

Mode

De mens is altijd op zoek naar iets moois. Iets hebben wat je mooi vindt, maakt je leven ook wat mooier en geeft je een blij gevoel. Zo is al snel te zien dat schoenen versierd werden. Denk bijvoorbeeld aan borduursels en op mooie stikrandjes over de neus van de schoen. Anno 2017 hebben we voor elke schoenmaat, voor iedere smaak en stijl een prachtige herenschoen die je voeten beschermen én er prachtig uitzien.