Waarom DLP op de werkvloer?

Wat is een DLP’er en waarom heb je zo iemand nodig? DLP staat voor Deskundig Leidinggevende Projecten. Dat is een vrij algemene term. Zo iemand is er om een veilige werkplek te garanderen als het om de grond gaat. Er zijn namelijk een hoop risico’s die zich voor kunnen doen voor de werknemers zelf, maar ook voor het milieu, als er gewerkt wordt op verontreinigde grond of met verontreinigd grondwater. Daarom heb je dus baat bij een DLP, tenzij je in een kantoor werkt of in een andere werkomgeving waar dit niet van toepassing is.

Wat doet een DLP’er?

Een DLP’er heeft kennis van dingen die te maken hebben met de grond en grondwater. Daarnaast zijn ze goed geïnformeerd over veiligheid, gezondheid en arbeidshygiëne. Ze treffen maatregelen waar nodig op de werkvloer. Met die combinatie van kennis en aanpak, wordt een veilige werkomgeving gegarandeerd. Je hoeft je eigen personeel niet op te leiden om dit allemaal te leren. Je kunt gewoon contact opnemen met G4S Safety Solutions om een DLP’er in te zetten die bij jou zijn of haar werk komt uitvoeren. Daarmee garandeer jij veiligheid op de werkvloer.

Taken van DLP

Een DLP’er heeft verschillende taken die hij of zij uit komt voeren. Bijvoorbeeld het opstellen en toetsen van een veiligheids- en gezondheidsplan en het vaststellen van de veiligheidsklasse. Ook het inventariseren en beoordelen van risico’s en situaties wat betreft veiligheid en het doorvoeren van maatregelen om de veiligheid te verhogen behoort tot de DLP taken. Een DLP’er begeleidt projecten, instrueert medewerkers en zorgt als voorzitter voor kick-off meetings. Ook adviezen, inspecties en controles behoren tot het takenpakket van de DLP. Vraag via de site een offerte op of lees meer over deze deskundige.